PozadinaNav

Copyright © 2013-2023 Auspuh Servis Živojinović - All rights reserved.

PozadinaPozadina
 
 
 

                                        Učiteljice Leontine Kraus 12

                                        Beograd | Voždovac | Banjica                            060/741-5-369

Auspuh servis kontaktAuspuh servis adresa

Specijalni gumeni nosači-držači auspuha

 

Proteklih godina svedoci smo pojave nestandardnih gumenih nosača auspuha.

Danas srednji i zadnji lonci auspuha imaju potpuno drugačiji način kačenja i montiranja, nego automobili

proizvedeni do 2003. godine.

 

Proizvođači automobila sa svakim narednim modelom, menjaju i njegove nosače auspuha.

Tako npr. Reno Megan III nema iste gumene držače auspuha, kao njegov prethodnik (Reno Megan II). Isti slučaj je i sa drugim modelima (Reno Klio, Laguna, Espace, Velsatis, Scenic, Pežo 207, 307, 308 itd...).

U početku to je uglavnom bio slučaj kod francuskih proizvođača automobila (Renault, Citroen, Peugeot), međutim to se polako proširilo i na ostale proizvođače automobila (Fiat Idea, Stilo, Lancia, Audi, Bmw itd...).

 

Gumeni nosači su vremenom prestali da budu samo to; postali su i metalni. Počeli su da se šrafe u karoseriju, samim tim zamena je postala dosta komplikovanija i nepristupačnija. Menjanje van servisa, u nekim slučajevima čak i nemoguće. Ubacivanjem novih metala (aluminizirani lim, inox, gvožđe) i komplikovanijim načinom proizvodnje, logično, skočila je i cena proizvodnje, samim tim i ugradnje i prodaje samog proizvoda (što je od samog početka i bila zamisao samih proizvođača).

 

Zbog čvrste konstrukcije i ojačanih materijala, mnogi današnji automobili imaju samo po dva držača auspuha, maksimalno tri, za kompletni izduvni sistem. Iz tog razloga jako je važno ne ignorisati promenu zvuka auspuha, lupanje u karoseriju itd.

Pored toga što slabi nosači mogu izazvati veliku štetu na vašem vozilu, usled pucanja istih može doći do otpadanja auspuha u toku vožnje. Blagovremenom reakcijom možete sprečiti pucanje preostalih gumenih nosača.

 

Auspuh servis Živojinović na raspolaganju ima originalne specijalne gumene nosače za sve tipove novijih automobila. U mogućnosti smo da Vam pružimo kvalitetnu i brzu uslugu uz najpovoljnije cene.

Na sve naše gumene nosače imate pisanu garanciju od 2 godine.

Specijalni Gumeni nosaci auspuha